MaiDeparte.ro (3)

Cine sunt eu?

     Despre mine nu îmi place să vorbesc, pentru că întotdeauna am vorbit despre noi. Despre cum să devenim mai buni, cum să reusim, cum să rezolvăm…

     Privind înapoi în timp aș putea spune că viața mea este una împlinită, pe plan personal cât și profesional. Lucrez de ani de zile cu aceeasi echipă într-o companie antreprenorială străină, am crescut și am evoluat împreună și mă simt o norocoasă. De ce? Pentru că sunt înconjurată de oameni care vedem lucrurile în aceeasi direcție și ne completăm în gândire și acțiune, dar și pentru că antreprenorul străin știe că oamenii sunt principala resursă a companiei si nu banii, știe să-i aprecieze, să le dea valoare și să-i facă să dea tot ce-i mai bun din ei. Și parcă face asta mai bine decât cel român. Nu vreau să judec antreprenorul român, dar înțelegeți ce vreau sa spun, sunt mii de cazuri în care romanii nu au reușit în țara lor, însă pe meleaguri străine au cunoscut un succes imens. Eu sunt o norocoasă pentru că am cunoscut la noi în țară  oameni cu valori și principii în afaceri și nu vorbesc aici de multinaționale, ele sunt altă poveste. 

     Am avut șansa să învăț despre afaceri și despre relațiile cu oamenii de la oameni vizionari, care au iubit începuturile și au crezut în misiunea lor și în valoarea pe care împreună oamenii o pot da altora. Si care au lăsat urme pe acest pământ…Am învățat că nu există nu se poate și că valoarea omului de afaceri nu este dată de mărimea contului din bancă, ci de valoarea pe care el o dă oamenilor lui pentru ca ei sa dobândească capacitatea de a depăși momentele dificile, problemele, ba mai mult, de a învăța să le vadă ca pe niște oportunitați de creștere personală ori a afacerii. Pentru mine nu există probleme, pentru că am învățat să ador soluțiile. Sunt recunoscătoare pentru învățămintele și lecțiile de viață primite, pentru provocarile ce mi-au oferit șansa de a mă dezvolta și crește personal.

     În copilărie am fost un copil visător si fericit, care își imagina că lumea este o carte deschisă în care binele invinge întotdeauna. Părinții mi-au purtat de grijă ca să mă dezvolt frumos si m-au educat in asa fel încât să fac mereu ceea ce este bine,  ceea  ce  trebuie  si mai  ales,  ceea  ce  se  cuvine și le voi fi mereu recunoscătoare. Pentru unul dintre ei recunoștința o port doar în inima mea. Când am crescut, aveam planuri mari care includeau dorința de a schimba lumea si să învăț oamenii sa râdă mai mult. Mereu am crezut că toți oamenii sunt buni si frumoși, că fiecare om are în el ceva frumos, care îl face special și, în caz ca el nu se vede așa, îi arăt eu cât de minunat este! Și am tot auzit, „ești naivă”, fii mai cu picioarele pe pământ, oamenii sunt răi!”. Dar nu m-am speriat și nu știu cum s-a facut, dar mereu am întâlnit oameni buni, care m-au ajutat dacă am avut nevoie.

     Între timp, am înțeles că unii oameni sunt mai frumoși la suflet decât la chip, dar și invers, însă asta nu m-a facut să nu mai cred ca binele învinge. Nimic prea greu nu mi se pare în tot ce este de făcut dacă alegi să devii mai bun zi după zi și faci lucrurile cu drag. Am plecat mereu prima spre obiectiv, alegand calea nebătătorită și, cu credință în reușită l-am atins.

     Mereu am văzut partea frumoasă a lucrurilor și soluțiile din spatele problemelor și mi-a plăcut să vorbesc oamenilor despre asta. Pentru mine nu există probleme, ci doar soluții, întotdeauna mai multe, din care alegem pe cea mai potrivită. Soluția care îți vine prima in minte de multe ori este cea mai bună pentru tine, însă trebuie să vezi si ansamblul și factorii implicați, inclusiv pe cei necontrolabili pentru o soluție optimă. Orice soluție e bună până la urmă când dai de o problemă, important este să alegi una, pentru că întotdeauna viața va merge mai departe cu sau fără alegerea ta. Iar de ai greșit în alegere, bucură-te pentru că tu ai ales și nu altcineva. 

     Chiar și în cele mai dificile momente tot o vei de la capăt. De multe ori te oprești puțin sau poate cazi îngenuncheat pentru că e nevoie să înţelegi de ce lucrurile se întâmplă intr-un anumit fel, să te cunosti mai bine, să-ți ierți greșelile tale si ale celorlalți, să descoperi de ce sunt importante experiențele și alegerile, indiferent dacă sunt bune sau mai puțin bune. După care pornești mai departe cu încrederea că de data asta, sigur va fi bine! Altă cale nu există!  

     Și acum încă mai visez. Uneori îmi imaginez că ar putea dispărea din întreaga lume toată durerea, sărăcia, invidia si lacomia si toți am putea trăi fericiți, până la adânci bătrâneți, într-o comunitate unită si plină de armonie. 

     Pe parcursul vieții experiența mi-a dat șansa să învăț să fac lucrurile și cum trebuie, astfel ca scopul meu a devenit să fac cum trebuie lucrurile care trebuie (doing the right things right). Principiul de management eficiența + eficacitate = excelență a devenit pentru mine un principiu de viață. Dar știți ce simt în ultimul timp? Că am obosit să imi doresc sa fac…lucrurile perfect.

     Ușor, ușor am uitat de mine, de ceea ce imi place mie, ce vreau și ce imi doresc. Făcând lucruri am uitat sa fiu eu. Și atunci m-am gandit ce iubesc: informația, evoluția, eficiența si oamenii. Ce stiu eu sa fac: să găsesc soluții. Ce sunt eu: o visatoare! Da, să va explic 🙂

     Pentru mine informatia este putere reală, cu condiția să o folosești. Este o resursă neprețuită si inepuizabilă. Preocupată fiind de a face mereu lucruri mi-am neglijat sănătatea, astfel încât am ajuns să caut diverse soluții naturale pentru a-mi recăpăta forța și energia. Pentru că dacă nu ai sănătate nu poți să mai faci lucrurile eficient și oricum le faci degeaba. De puțin timp am avut șansa să aflu o informație care mi-a schimbat viata si mi-a dat ocazia să redevin eu. Am  cunoscut o comunitate de oameni cu un vis imens, acela de a împărtăși cu toată lumea, cu milioane de oameni ocazia pe care o avem, noi, oamenii obișnuiți, de a ne îmbunătăți viața, de a ne dezvolta si de a trăi în sănătate, departe de probleme și suferințe, intr-un mod mai eficient, dar si mai economic. Vă dați seama cât de tare mi-a placut asta ☺). Ce am aflat? Că niște oameni pasionați au descoperit soluții naturale la probleme de sănătate cu rezultate rapide, aș spune instant. Nu am crezut că există asa ceva. Dar iată că a venit timpul ca știința avansată să ne ofere soluții uimitoare și pe partea de produse de sănătate naturale, organice! Solutii pentru oamenii activi, cu agenda încărcată dar și pentru cei în suferință, cu dureri ori fără chef de viață, precum și pentru cei care isi doresc mai mult de la viață! Să pot ajuta mai multi oameni, să împărtășesc cu ei informații ce le pot schimba viata, sa le ofer o alternativă la stilul lor de viață în cazul în care nu sunt mulțumiți de ea a fost pentru mine ceva ce mi-a redat speranța că lumea poate deveni mai bună și mai fericită. Uneori oamenii imi spun că vorbesc prea mult ori cu un entuziasm pe care ei nu il inteleg. Si familia imi spune ca vorbesc prea mult, ca prea le stiu pe toate…si iată DE CE -ul meu, de ce acest blog? Pentru a împărtăși informații, experiențe si un stil de viață nou, unul potrivit pentru oamenii activi și preocupați să fie mereu în sănătate, pentru a lucra eficient astfel incăt să aibă mai mult timp pentru ei și pentru cei dragi, precum și gânduri spuse si nespuse despre viață si problemele ei și cum le putem depăși. Și toate astea fără ca oamenii să îmi spună că vorbesc prea mult ☺)

     Imi plac lucrurile noi, îmi place să fac lucrurile altfel, mai ușor si mai repede. Am ajuns la momentul în care nimic nu mă sperie mai mult decât trecerea, prea rapidă parcă, a timpului. Lumea este mereu în mișcare și în schimbare și adaptarea la nou este o necesitate că să rămânem cu mai mult timp pentru lucrurile care contează. Sănătatea și timpul petrecut cu valoare pentru tine, alături de cei dragi ori pentru a te dezvolta sunt cele 2 resurse pe care trebuie să le îmbunătățim continuu, altfel, ne vom simți sufocați.  Tehnologia si cercetarea avansează in toate domeniile, însă tot ce avem nevoie, noi, oamenii obisnuiti este să avem acces la aceste noi tehnologii. Cu ce scop? Pentru bunăstarea noastră. Dacă poti să te folosești de tehnologie pentru a câștiga bani, sănătate si timp de calitate esti cel mai împlinit om. În zilele noastre a munci mai inteligent si nu mai greu este visul tuturor.

     Si da, sunt o visătoare! Una care a învățat sa fie cu picioarele pe pământ, care porneste de la un vis, de la rezultatul dorit si apoi caută soluțiile. Da, cred că cea mai grea muncă din lume este să visezi. Toată lumea se pricepe la muncă, dar puțini la visat. Si mai puțini sunt cei care îi fac pe alții să viseze. 

     Să te pot ajuta să iți imaginezi că tot ce ti-ai dorit mai bun pentru tine poate fi posibil, sa te fac să crezi în visul tău și să te folosești de evoluția științei pentru a avea mai multă sănătatea, mai mult timp si mai multă bunăstare este ceva ce îmi doresc. Si să țintim visul cel mare: libertatea. Libertatea este pentru visători!

     Pentru a face o diferenţă, alege în viață să te înconjori cu oameni care gândesc la fel ca tine. 

     Îi recunoşti uşor, pentru că ei vor vrea aceleaşi lucruri ca şi tine şi au aceeaşi privire de ansamblu asupra vieţii. O persoană care colaborează cu oameni care gândesc la fel poate realiza multe. Dar un grup de oameni care împărtăşesc acelaşi vis şi aceleaşi valori pot schimba lumea! 

     Dacă te regăsești în ceea ce ai citit ori daca vrei să afli solutiile pentru îmbunătățirea calității vieții oferite de evoluția unei științe prea obișnuite…e-mail…