De ce ai nevoie să meditezi

Share on facebook
Facebook

Cum probabil ai mai auzit, rezultatele meditației sunt pozitive și nenumărate. Studiile au demonstrat că cei care meditează în mod regulat au reușit să se vindece de boli, stres și au redus nevoia de odihnă.

Pentru mulți, aceste rezultate ar fi de ajuns pentru a se apuca de meditat, însă mai este un lucru atractiv la această practică și anume, frumusețea actului în sine. Meditația nu depinde de rezultat, dar actul de meditație în sine este unul fericit, ce vine la pachet cu o stare de mulțumire, de liniște pe tot parcursul acesteia.

Cu toții, în vremurile moderne, experimentăm mai mult sau mai puțin prezența stresului în viața noastră. Suntem bombardați de energii mai puțin pozitive, prezente în viața noastră prin intermediul televiziunii, poluării fonice, a certurilor și a oamenilor supărați sau invidioși ce îi întâlnim dee zi cu zi. Pentru a contracara această forță, de multe ori copleșitoare a negativității și a suferinței, avem nevoie de o putere superioară, de un ajutor în plus; iar meditația ne poate ajuta în acestă privință.

Pe vremuri, natura îi înconjura pe oameni în rutina lor zilnică și în treburile de zi cu zi. Nu existau vibrații artificiale de sunet de la telefoane sau mașini; nu existau stări de anxietate/stres și boli rezultate din complexitățile industriale urbane. Se auzea sunetul apei, zumzetul vântului, frumusețea stelelor de pe cer și parfumul pământului. Au existat tempo-uri naturale în fiecare aspect al vieții, deoarece oamenii au plantat semințe, le-au hrănit în alimente și, în timp ce observau ciclurile naturii, au simțit o legătură cu ele. În zilele noastre ne putem trăi întreaga durată de viață fără a contacta natura într-un mod direct. Trăim în climă controlată artificial, adunăm mâncare din restaurantele de tip fast-food sau din magazinele ce sunt ambalate într-o fabrică; ne divizăm de noi înșine, de originile noastre și ritmul nostru organic, original de viață.

Meditația este metoda ușoară, convenabilă și recomandată pentru a intra în acele ritmuri naturale pierdute, prin închiderea lumii din jurul nostru, eliberarea corpurilor noastre și curățarea minții de tot stresul artificial pe care îl adunăm cu bună știință sau nu.

Meditația nu costă nimic, nu are efecte secundare dăunătoare și nu va adăuga calorii sau colesterol în corpul dumneavoastră. Ea este un mod de evadare și vindecare ce nu creează dependență precum drogurile sau alcoolul. Cu ajutorul meditație poți să cunoști sentimente înalte de bunăstare, obținute într-un mod pozitiv și sănătos.

Corpul uman este o creație complexă care are capacitatea de a produce în mod natural medicamente care sunt de sute de ori mai puternice decât narcoticele farmaceutice. Pe măsură ce medităm, corpul secretă hormoni și substanțe chimice care oferă o cantitate semnificativă de energie și stare de bine, fericire

Meditația este diferită pentru fiecare persoană în parte. Unii înlocuiesc sedințele la psiholog cu sedințe de meditație, în timp ce alții preferă să facă și una și alta. Alții folosesc această practică pentru a își îmbunătăți performanțele sportive sau intelectuale pentru competiții sau doar pentru job lor. De asemenea sunt și persoane care își tratează durerile fizice sau emoționale rezultate ăn urma unor traume, sau o folosesc ca un izvor nesfârșit de inspirație și creativitate. Oricum ar fi și oricare ar fi motivul pentru care tu ai dori să te apuci de meditat, sunt deja persoane care au reușit să faca asta. Meditația este canalul prin care putem să obținem tot ceea ce căutăm.

Există nenumărate motive pentru a medita, iar o modalitate de a face lumea un loc mai bun, mai pașnic și mai armonios, este ca noi toți să dedicăm ceva timp din viața noastră stresantă pentru a face o pauză și a bea din oaza mentală a practicii de meditație.

Poate te interesează și ...

Iubește-te și crești personal

Viața este frumoasă si trebuie trăita la momentul prezent. Trăind la prezent devenim creatorii vieții noastre și nu victime ale lucrurilor ce

Relaxare prin Mindfulness

Zi de zi suntem ocupați, mereu pe fuga între casa și job. Când suntem la serviciu ne gândim la problemele de acasă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *