Primii pași spre dezvoltarea ta personală

Share on facebook
Facebook

Ai nevoie de o schimbare în viața ta?

Vrei mai mult de la tine?

Se spune că schimbarea începe cu tine. A face o schimbare în viața ta înseamnă să vrei să te dezvolți, să te dezvolți personal iar asta implică lucru cu partea ta fizică cât și cu cea psihică si spirituală.

A te dezvolta personal înseamna în primul rând a te pune pe tine pe primul plan, a conștientiza că tu ești persoana cea mai importantă și a începe cu tine. De asemene mai înseamnă a trăi conștienti. 

Cum să începi să te dezvolți personal?

Din păcate foarte multe persoane asociază dezvoltarea personală cu vizionarea de filme, documentare din acest domeniu și cititul de cărți, însă acest lucru este 0 fără practică și implementare. Nu mă înțelegeți greșit, filmele și cărțile sunt baza și locul de unde acumulăm înformații pentru a ne produce schimbarea dorită, însă aceste sunt doar începutul și în nici un caz tot procesul.

Iată niște idei ce te vor ajuta pe parcursul acestui proces

  • Cum am spus și mai sus, trebuie să ajungi să te consideri cea mai împortantă persoană din viața ta, pentru că altfel vei găsi nenumărate motive să amâni sau să nu face ceea ce ai de făcut pentru tine.
  • Dacă în momentul de față ești printe majoritatea persoanelor care nu se considera merituase, trebuie să lucrezi cu tine să schimbi această idee care te va tine doar în loc și nu îți va lăsa loc de creștere.
  • Două idei foarte puternice ce ar trebui să existe în mentalitatea fiecărui om ce își dorește să trăiască bine sunt: ”trecutul nu poate fi schimbat” și ”viitorul nu poate fi controlat” așa că traiește momentul de acum, fii prezent în propria viață.
  • Un mare, mare ajutor în procesul de transformare sunt afirmațiile. Practică-le zilnic pentru a reuși să îți schimbi mentalitatea și credințele.
  • Și un sfat practic, nu citi cărțile de dezvoltare personală ca pe niste romane. Acordă-le timpul meritat și acordă-ți și tu timp să procesezi informațiile primite. Citește câte un capitol și împlementează măcar un lucru de acolo în viața ta și mai apoi treci la următorul.

Mancare sănătoasă și sport

Mâncarea este foarte împortantă pentru funcționarea optimă atât a corpului cât și a creerului. Caută să renunți la mancarea de tip junk food, sucuri acidulate, consumul de zahar.

De asemenea, făcând mișcare(plimbari zilnice, pilates, yoga etc) zi de zi vei vedea cum mintea ta este mai clara, organismul tau este mai tonifiat și chiar pierzi în greutate. A te dezvolta personal înseamnă a face ceea ce este bine pentru tine astfel încat să te simți bine cu tine.

Mânâncă sănătos, fă sport și lucrează la mentalitate ta și ești pe drumul cel bun. Încearcă pe cât posibil să renunți la prejudecăți, autocritică, critică la adresa celorlalți și gânduri negative.

Pentru a fi o versiune mai buna a ta trebuie să incetezi sa te mai critici. Accepta-te asa cum ești, iarta-te, iubeste-te si afirma: “merit ceva mai bun”, iar Universul te va ajuta sa primești ceea ce ai nevoie.

Dezvoltatea personala vine întotdeauna din interior și nu din exterior. Nu te dezvolți personal daca te duci la cursuri sau faci facultatea de psihologie, ci te dezvolti daca aplici ceea ce citesti, te inspiri din povestile altor persoane.

Iar cel mai important este sa ai rabdare cu tine! Da-i corpului, mintii si sufletului tau timp. Ai rabdare ca informatia sa ajunga acolo unde trebuie pentru ca tu sa ai parte de ce este mai bun pentru tine.

Poate te interesează și ...

De ce ai nevoie să meditezi

Cum probabil ai mai auzit, rezultatele meditației sunt pozitive și nenumărate. Studiile au demonstrat că cei care meditează în mod regulat au

Iubește-te și crești personal

Viața este frumoasă si trebuie trăita la momentul prezent. Trăind la prezent devenim creatorii vieții noastre și nu victime ale lucrurilor ce

Relaxare prin Mindfulness

Zi de zi suntem ocupați, mereu pe fuga între casa și job. Când suntem la serviciu ne gândim la problemele de acasă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *