Învață să trăiești în prezent

Share on facebook
Facebook

O minte sănătoasă într-un corp sănătos este rezultatul la care toți ne dorim să ajungem. O minte sănătoasă este reprezentată prin gânduri conștiente, clare și limpezi. Gândim conștient atunci când gândim în prezent și nu suntem luați și purtați de valurile automate de regrete ale trecutului sau griji ale viitorului. Trecutul nu se mai poate schimba, viitorul este incert dar prezentul este aici și  acum.

A trăi în prezent înseamnă a trai conștient fără a te mai gândi la trecut și fără a avea teama de viitor care nu știi ce va aduce în viața ta.  A trăi în prezent este cheia spre a avea o minte sănătoas.

Pași spre a trăi în prezent

Cum învătăm să trăim în prezent?

Cum ne desprindem de trecut?

Acestea sunt întrebările care apar în mintea noastră atunci când vrem să ne schimbăm viața, atunci când vrem să fim cât mai prezenți posibil. În această direcție iată câteva sugestii:

  1. Fi recunoscător în fiecare dimineață pentru noua zi primită si pentru tot ceea ce ai. Primul gând al dimineții îți prograează și creează ziua ce urmează. În timp ce unul de recunoștință îți aduce o zi minunată, plină de reușite, unul de vibrații joase, nervi, suparare îți poate strica toată ziua. Sunt convinsă că din pacate ai experimentat acest lucru și ai avut zile care odată începute prost, așa au continuat. Concluzia, un gând bun la început de zi face minuni!  
  2. Mediteaza 5 minute în fiecare dimineață. Ajută-te de exerții de respirație pentru a îți oxigena creierul și pentru a îți relaxa întregul organism. În acest mod îți pregătești corpul și mintea pentru o zi plină de activițăți.
  3. Iartă-te. Lucrează cu tine până reușești să ajungi să nu mai ai resentimente. Nu te mai judeca pentru toate așa zisele greșeli făcute poate într-un trecut când nu știai prea multe sau nu aveai maturitatea în gândire necesară pentru acea situație. Nu te mai judeca atât de aspru, oferă-ți întețelegere și pune-te de acord că ai învățat ceva din fiecare experiență care te va ajuta pe viitor.
  4. Pune-te pe tine pe primul plan. Fă zilnic ceva pentru tine! Dacă tu vei fi bine cu tine atunci vei putea să îi ajuți și pe cei din jur cu adevărat. Sacrificiul de sine nu este niciodată răspunsul! El atrage după el suferință și regrete care se vor manifesta în viitor.
  5. Fă sport zilnic. Fie ca mergi pe jos sau faci un sport organizat, mișcarea te va aduce în prezent și îți va ajuta atât mintea și corpul.
  6. Învață sa spui NU. Este foarte sănătos să refuzi să faci ceea ce nu îți dorești. Fă doar lucruri ce îți fac placere. Lucrurile ce nu îți plac și care le vei face din obigație nu vor avea toată împlicarea ta și deci rezultatul lor nu va fi cel mai bun posibil.
  7. Fa curat în viața ta. Aici nu mă refer doar la casă, biroul, etc, ci și la oamenii din jurul tău. Elimină persoanele negative și anturajele toxice.

A trăi în prezent înseamna a trăi conștient, a trăi așa cum îți dorești după regulile și dorințele tale. A trăi conștient înseamnă a elimina automatisme, regrete și frici. Nu este un lucur ușor ce se realzează peste noapte dar rezultatele se merită cu siguranță.

Poate te interesează și ...

De ce ai nevoie să meditezi

Cum probabil ai mai auzit, rezultatele meditației sunt pozitive și nenumărate. Studiile au demonstrat că cei care meditează în mod regulat au

Iubește-te și crești personal

Viața este frumoasă si trebuie trăita la momentul prezent. Trăind la prezent devenim creatorii vieții noastre și nu victime ale lucrurilor ce

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *