Pași simpli pentru îngrijirea pielii

Share on facebook
Facebook

O minte sănătoasă într-un corp sănătos ar trebui să fie idealul petru fiecare personă în parte. Cred că poți să radiezi de fericire doar atunci când toatul vine sincer din interior și nu este loc de superficialitate sau falsitate.

Desigur, toată frumusețea radiată din interior merită un ambalaj pe măsură. Un corp sanatos, o piele tonifiată și hidratată, un ten luminos și îngrijit, un zambet stralucitor.

Haide să discutăm de câteva sfaturi pentru a întreține frumos și sănătos acest ambalaj al sufletului de care ne bucurăm zi de zi.

Rutina de dimineață

Cel mai bun momentru pentru a ne pregăti tenul pentru o zi întregă de activți este la începutul zile. Pasii pentru o îngrijire sănătoasă a acestuia sunt:

  • Curățarea acestuia cu un produs special pentru acest lucru care este destinat tipului nostru de. Exista produse cosmetice accesibile, care se gasesc mai pete tot pentru toate tipurile de ten. De aceea folosește în exclusivitate doar ce este pentru tine.
  • Aplică fără excepții, în fiecare zi, o crema cu SPF și o întinde-o bine pe întreaga suprafață a feței și a gâtului.
  • Hidratarea tenului este și acesta un pas foarte important ce este ignorat de multă lume, mai ales de persoanele ce au ten mixt sau gras.
  • Ultimul pas este aplicarea bb cream sau fond de ten preferat peste care se adaugă alte produsele de make-up, daca se dorește. Și fondul de ten este opțional, nu este nimeni obligat să l aplice dacă nu își dorește însă, un produs de acest fel, de bună calitate, oferă un strat protector împotriva poluării și a mizeriei/prafului din atmosferă.

O rutina zilnica inseamna 15-20 de minute de ingrijire pentru tine în fiecare dimineață. Pielea este organul cel mai mare din corp, iar modul în care arată aceasta afectează direct starea noastră și desigur încrederea în noi.

Frumusetea pielii

Frumusețea pielii nu se rezumă desigur doar la un ten luminos si radiant. Și restul pielii noastre necesită îngrijire și atenție. Din nou și aici hidratarea are un rol foarte important. Hidratarea pielii nu se referă doar la îngrijirea acesteia cu diferite creme benefice ci și la aportul de lichide. Consumând un minim de 2 l de apă pe zi nu doar elimini toxinele din organism ci îți și menții corpul hidratat. O aport foarte bine venit pentru sanatatea pielii este consumul de colagen lichid. Colagenul este proteina necesară funcționării optime a sistemul muscular și osos dar și sănătății pielii. Colagenul are rolul de a hidrata și de a ajuta organismul în foarte multe procese. 

După vârsta de 25 de ani, producția colagenului din organism scade și încep să apară diverse probleme de articulații, de mobilitate, vergeturile chiar dacă nu ați slăbit considerabil sau nu ați trecut printr-o sarcină.

Din motivele specificate mai sus recomandăm consumul zilnic de colagen. În comerț se găsesc nenumărate opțiuni de prezentare a acestui colagen lichid, alege varianta cea mai potrivită pentru tine.

Rutina de seara

După o zi plină este binevenit un dus cald și un somn liniștitor, dar înainte este recomandată curățarea tenului. Rutina de seara pentru ten înseamnă:

  • Curatarea tenului cu ajutorul unui produs special pentru acest lucru. Pe piață sunt atât de multe opțiuni încât sigur vei găsi ceva să îți placă. Nu te culca niciodată fără a te demachia, fără a îți curăța tenul.
  • Masarea tenului pentru a relaxa toți mușchii. Toți mușchii corpului necesită detensionare și relaxare, inclusiv cei ai feței.
  • Aplicarea serului pentru ochi și a cremei antirid de seară. Dacă consideri că nu ai nevoie de cremă antirid, folosește o crema hidratantă.

Rutina de seară este la fel de importantă ca și cea de dimineață.  O rutina de îngrijire a tenului și a corpului îți va da o stare de bine și vei radia de frumusete zi de zi. Încrederea de sine îți va crește și tu te vei simți extrordinar în pielea ta.

Poate te interesează și ...

De ce ai nevoie să meditezi

Cum probabil ai mai auzit, rezultatele meditației sunt pozitive și nenumărate. Studiile au demonstrat că cei care meditează în mod regulat au

Iubește-te și crești personal

Viața este frumoasă si trebuie trăita la momentul prezent. Trăind la prezent devenim creatorii vieții noastre și nu victime ale lucrurilor ce

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *